Sygdomme og diagnoser

Har du KOL, hjertesygdom, type 2-diabetes, kræft eller langvarige smerter?

Så er der forskellige tilbud og netværk. Læs mere om de forskellige tilbud samt netværk på Faxe Kommunes hjemmeside.

Hjernesund - Hold din hjerne sund hele livet

Alzheimerforeningen har samlet 12 områder, der har indflydelse på risikoen for demens. Find ud af hvordan de enkelte områder påvirker din hjerne, og bliv klogere på hvad du selv kan gøre for at forebygge demens. 

Klik her for at komme til Alzheimerforeningens hjemmeside.

Hjerteforeningen - Hvert slag tæller

Hjerteforeningen arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og giver alle, der har hjertesygdom inde på livet mulighed for at søge hjælp, støtte og rådgivning.

Klik her for at komme til Hjerteforeningens hjemmeside.

Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at færre for kræft, flere overlever kræft og får et bedre liv efter kræft. Få rådgivning som patient og pårørende, find ny viden eller støt sagen på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Lungeforeningen

Lungeforeningen arbejder for, at lungesygdomme bliver opdaget og behandlet så tidligt som muligt, udbrede kendskabet til lungesygdomme, og at alle der er ramt af lungesygdom og deres pårørende får støtte, viden og en bedre hverdag.

Klik her for at komme til Lungeforeningens hjemmeside.

Diabetesforeningen

Diabetesforeningen kæmper diabetikernes sag. Foreningen arbejder for at forbedre livsvilkårene for mennesker med diabetes og sætte diabetes på den politiske dagsorden.

Klik her for at komme til Diabetesforeningens hjemmeside.

Se film om livet med sygdom på Helbredsprofilen

Filmene er fortalt af personer der lever som sygdommene, deres pårørende og fagfolk. Klik her for at komme til Helbredsprofilen.dk.

Er du tæt på psykisk sygdom?

PsykInfo tilbyder rådgivning, arrangementer og vidensformidling om psykisk sygdom, psykiatri og recovery. Klik her for at komme til PsykInfos hjemmeside.

Internetpsykiatrien

Internetpsykiatrien er et landsdækkende og gratis behandlingstilbud, hvor du kan få behandling for let til moderat angst eller depression med kort ventetid. Behandlingen foregår online. Klik her for at komme til Internetpsykiatrien.dk.

Er angstanfald farlige?

Du kan opleve symptomer som hjertebanken, svedige håndflader, stikken i arme og ben, svimmelhed og åndedrætsbesvær. Men hvorfor sker det? Klik her og se videoen på YouTube, der vil give dig svaret.