Månedens kunstnere i november og december 2017

Fra den 2.november til den 21.december 2017 lægger Faxe Sundhedscenter vægge til en udstilling, hvor ikke mindre end 4 kunstnere viser deres kunst. Kunstnergruppen har gennem nogle år har mødtes ca. 1 gang om ugen for at male sammen.

Selv om de 4 kunstnere har vidt forskellig stil, oplever de det inspirerende at være i samme atelier og arbejde. Kom forbi og oplev hvad de 4 kunstnere får ud af en fælles udstilling.

Præsentation af de udstillende kunstnere:

I Lise Andreassens akrylbilleder vokser der ofte fugle eller andre dyr frem. Disse væsner afspejler menneskelige situationer og stemninger. Til tider er der hele serier, hvori der er et livsforløb. Livssituationer, som vi alle kender beskrives med humor og glade farver.

Pia Teglgaard er en svoren abstrakt maler. Det er akryl på lærred, hvor noget vokser ud af farverne. Hendes lyst til tegning og doodling finder plads på finurlige måder. Hvert maleri er gennemarbejdet til mindste detalje. Og detaljerne er der mange af.

I Sanne Krøiers billeder findes der ofte ugler og engle. Vingede væsner, som lever et tilsyneladende stille liv, men med en insisteren på at ville os noget.

Vera Rahbek arbejder med de geometriske grundmønstre bag al skabelse. Det kaldes for hellig geometri. Det giver en enkelhed i mønstre og farver, der giver ro i sindet og taler til det indre menneske.

Til den ene langvæg på udstillingen har kunstnerne valgt et fælles tema om træer. Lærredernes størrelser er specielt tilpasset til denne væg. Her kommer forskellighederne tydeligt frem. Men de klær hinanden.

En stor væg er helliget fuglekasser til Byg1By. Indtægterne fra salget af fuglekasserne går ubeskåret til at bygge huse i en landsby i Burundi.

Billederne er ophængt på centeret fra torsdag den 2. november og der afholdes fernisering samme dag fra kl. 15 – 18, hvor man er velkommen til at komme og kigge og få en snak med kunstnerne. Der serveres kage og bobler.

Den 12. december slår kunstnergruppen yderligere et slag for Byg1By projektet. De vil den dag sidde i " Julehuset" i Forhallen på Sundhedscenteret og male fuglekasser og invitere folk til at komme og hjælpe med at male en streg eller 2.